Příprava na sezónu 2012

Doválet a zpátky do trenek!
Bylo to fajnové lehárko... Teda kdeže lehárko, co to plácám...
Přechodné období a odpočinek, takhle se tomu říká.
Po Čáslavi sem se dával týden dokupy, zase nějakej moribundus na mě skočil a bylo nutné zařadit týden na rekonvalescenci...
Rekonvalescentoval jsem tak důkladně, že sem se doslova proležel až k pátku a v sobotu se mělo odjíždět do Rakouska.. Půlmaraton, kde to mělo letět..
Nikam sem samozřejmě nejel.. trochu mě to mrzelo, ale nemělo to cenu. Plácat se tam "za třicet" (ne, nemyslím to špatně, když někdo běhá 1,35hod, je pro něj čas 1,30 výbornej... já sem chtěl spíš ke dvaceti :)...)
A když už nic, tak sem se chtěl aspoň připravit na další víkend na Šerlich.
Jak sem řekl, tak se stalo.
Teď to bude možná trochu delší, ale zanechalo to ve mě docela silnej zážitek :)
V sobotu ráno sem se ocitnul na srazu "posledního šlápnutí" a poprvé okusil atmosféru jízdy v tak hojném počtu.
Mělo se nás sejít tak 40, ale asi to bylo tím počasím, že na startu nás bylo cca 90 hlav :) lehce po 9 ranní se dal balík do pohybu a vyrazilo se směr Šerlich... respekt sem teda měl, to jo.. Všude samé Colnago, "Pinčo", Tarmac, či Kanondejl :) hliníku pomálu, zato toho "plastového" zázraku bylo všude :) Ráfky nejlepší, nejlehčí a pokud možno taky karbonové... Týmové dresíčky, vestičky, čepičky, zkrátka PRESTYŽ a STYL! :))) Bavil sem se :)
Vyrazili sme v poklidném tempu, ve dvoustupu... První kopeček za Pardubicema byl testovací a volně se přitlačilo
Jen tak sme se oťukávali.. Orbea jela úžasně. Jen sem se lehce nadzvednul ze sedla, okamžitě poposkočila dopředu, až sem musel vybočit úplně doleva a objíždět a předjíždět... :)
někde z půlky, "jdeme" dopředu :)

Držím se Kašpiho a užívám si to
Plán byl údajně takový, že někam za Častolovice - což je takové malé městečko pod Orlickýma horama, cca 40km od Pardubic, se zastaví, celý balík se "zformuje" a pak se vyrazí... Přes Solnici, odkud silnice stoupá a klikatí se podél řeky, krásným údolíčkem do lyžařského střediska Deštné v Orlických horách, tím se projede a poslední 4km na Šerlich. Tam otočka a zpět domů. Domů se už jede pohoda...
Po zastávce je už patrnější ostřejší tempo, roviny se jede svižně, kolem 42-45km/h... Snažím se nikde nezavazet, ale zase nezůstávat zbytečně vzadu... Do Solnice to párkrát zkusí Tomáš Pozler, ale je to jen takové "pro pocit" a spíše testovací... tím jak se lehce tlačím dopředu, tak světe div se, vyflusne mě to vždycky na špici... Chci být kolegiální, tak okamžitě nestřídám, ale taky teda potáhnu :) Jedu jak mašina a cejtím za sebou tu sílu toho balíku :) Skvělej pocit...
Několikrát se otočíme, ale špici tahneme tak ve 3-4 lidech... dokonce chytnu i takové menší nástupy, když to někdo zkusí... Ale vždycky reaguju včas, jsou to takové bezzubé hry... stačí jen pořádně zabrat a do 10sec sem nalepenej na zadní galdě toho uličníka :))) A asi to ani nejsou nástupy... někdo to takhle zkusí a po minutě začne vadnout tak, div do něj zezadu nevletím a vepředu už ho vidět není :).. Doteď sem nechápal ty kluky, co se pořád drží dole za oblouky... vždyť to je tak nepohodlný!!! Až do teď...  Neznám lepší úchop na svižnější jízdu a případné závodění :) Nějak mi to přišlo samo a přirozené...
Uhnu do strany, že jako střídám, ale nikde nikdo :) Ohlédnu se a celej had se vlní doleva za mnou :))) Tak zase doprava, koukám dozadu a všichni hurá doprava :) No to je neskutečný :)))
Ohlížím se a koukám jak to tam vypadá... Pěkný pohled :) Z toho davu co byl ráno, tak zůstalo tak 25 lidí... a někdo zezadu řve: "na koho jedeš ty č**áku?!!!" "Jo, na koho jako jedeš?" :) Vestičky rozepnuté, dresy vlajou, brejle na helmách a všichni hezky funíme :) Kašpi přijíždí dopředu, trochu zvolňuji a nechám se vystřídat. Ptám se ho, jestli sem si dovolil nějakou drzost, že sem jel třeba rychleji :) Prej se na to mám vysrat, ale sem hrozně divokej :) Díky Kašpi
Pěkný :) Pořád jedem..
A první pořádnej nástup... nevím kdo, myslím Pavel Petr, ale odjíždí jak motorka... Zezadu řvou "běž po něm, běž po něm!!!"...
Sem ale na ručník, teď, zrovna teď kuwa! :) Zmuchlám se co to jde a za chvíli sem tam... Pavel s úsměvem, lišák jeden :) Prej se jede pohoda, tak to zkusil :)
Ještě asi dvakrát se někdo pokusí, teď už to nejsou tak bezzubé nástupy, pěkně v tu největší kaši, když trpím jak pes, tak za to někdo vezme, pošle to tam ke kraji a odjíííždí :) ... A ono taky kdy jindy... Nastupovat když jsou všichni ok je jako střílet slepejma :)
Přijíždíme do Deštného a vím, že nahoru se dneska nějak vydrápu... Ale tady někde asi "moje práce" končí :)
Deštné - "odstupuji" - odpadám ze špice a šáteček chlapci :)))
Vrchař nejsem, navíc co se děje teď, to nechápu! Prostě to jde zprava, zleva :) Bylo nádherně vidět, jak si zkušení vlčáci hlídají co se děje, ale zbytečně nestřílí... Moc dobře vědí, že čím víc toho pošetří, tím líp... Ale pro mě jasnej zážitek :) Cesta nahoru už byla v podstatě nuda :) zezadu nikdo nepřijel, zepřededu sem nikoho nesjel, odstupy po celou dobu stejný :) Nahoru už jen takovej vejlet :)
Zpátky zastávka dole na benzínce, dotankování a hurá domů. Jeli sme to přesně obráceně, než na vyjížďce, na kterou mě vzali kluci z OMT. Domů už stál zato jen ten sjezd dolů, kde sme jeli zase všichni po hromadě a to bylo krásný :)
Tohle sem si užil :)
Přes týden sem se pomalu začal hýbat, nic vážného, lehký běh, opravdu lehce. Sice delší, ale zato pomalu. O víkendu výklus na 22km a už docela chladná vyjížďka s Tomášem Petrem. V SMS stálo "lehká cyklistika" :) Tak sem vzal jednu flašku a nic k jídlu :) Nakonec z toho byly 4 hodiny a hlaďáček, kterej bych si nechal zarámovat :)
Ve středu sem si tréninkově a velmi zadrženě střihnul s kamarádem desítku, ujal sem se role vodiče a hrozně mě to bavilo :)
Doteď sem si myslel, že neumím závody běhat zadrženě, ale jo, myslím, že to půjde :)
Taky sem si dával pozor na techniku, no super to bylo :)
Hezky nepustit tepy, držet tempo a kontrolovat, zda se neodpojil vagónek :) To bychom měli, takže přípravné závody fakt budu chodit a hezky zadrženě! :)
Jo a poslední novinka, na příští sezónu, budu oblékat kombinézu OMT Pardubice :) Netřeba víc dodávat, ti kdo mě znají, tak ví, že se mi tak trochu splnil sen :)
Takže to by bylo asi tak vše :) Shrnutí roku bude na konci, plány na sezónu na začátku příštího :)
Teď snad jen, aby se všem podařilo do přípravy vstoupit tou správnou nohou, ať ta sezóna další, je zase o kousek lepší, než ta letošní :)
Držte se všichni.
Ahoj Ondra

Komentáře

  1. Jéééé, Ondro, to je krááása. To se tak krásně četlo!!! :) No fakt! Už se těším, až pořídím silničku a taky okusím :) Už jsi nám vybral ten holčičí první závod? Já pomaličku začínám zase běhat (ale jinak v maximálním nasazení) a těším se, že po tom NYC bude taky trošku pohodička odpočinek ... Těším se na další psaní a Jíťa říkala, že se třeba potkáme někde na horách ;) Musím udělat ještě jedno jééé, taková pozitivní energie z toho Tvého psaní jde. Už se těším, na hory a pak na jaro! :D

    OdpovědětVymazat
  2. báro, sem rád, že ti to přišlo pozitivní :)
    New York si užij maximálně, protože si na to poctivě dřela a to se neztrácí:) Hory souhlas, první triatlon sem ještě nekoumal - napravím to :) Tak hodně zdaru a ať se podaří vyladit a letí to :)

    OdpovědětVymazat
  3. A já myslel, že svlíknem z kůže nějakýho Leoparda a ty prchneš k perníku. No, ale je to tvůj sen, takže gratulace. :))

    OdpovědětVymazat
  4. Šewy, díky :) Leopardí outfit nezavrhuji, počkej do neděle, něco pošlu, k tomu ten obleček bude jak dělanej.... :)

    OdpovědětVymazat
  5. Nazdar draku, tak to je super ze zustavas u triatlonu, nekdo ty vabrouchy a zadaky provetrat musi kdyz my to nebudem zejo...:) A Barborka ma pravdu, pises to fakt ctive. Ne jako ja, kdy pulka prispevku sou nudny kraviny...:-)) Tak se drz a hezky makej... A co takhle zimni triatlon? Tam kdyz spadnes z kola na drzku tak se nesedres tak moc jako se Ti zadarilo minule :)))

    OdpovědětVymazat
  6. Majku, přesně jak píšeš :) musíme jim trochu šlapat na záda, aby nepolevovali :) A s tím psaním, rád čtu vaše blogy, jsou mi inspirací a rozhodně ne nudný :) Zimní TT asi ne, maximálně vám pofandit. Na běžkách sem úplně marnej, což se musí letos změnit. Ale na závodění to nebude :) Taky makej! :) Ať sou to příští rok na běhu pořádný dostihy :) Ten objem, cos psal min. týden na běhu je fakt kotelnickej :) Tak vydrž! :)

    OdpovědětVymazat
  7. To musela byt jizda. A gratuluju k dresu! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak pán nám začal přípravu, hlavně ať zdraví vydrží to je to nejdůležitější, a u tebe to platí dvojnásob, takových divočáků moc není jako jsi ty :-).
    Pěkný report z vyjížďky na kole a evidentně jsi to pěkně roztrhal :-). Tak OMT, vybrali si dobrou posilu do týmu :-).

    OdpovědětVymazat
  9. Aldo, tak už je čas, že :)
    Zdraví přeju i tobě, však víme. Takže hlavně zdraví a pak půjde všechno :) Díky moc, ať se daří v přípravě! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Na začátek přípravy je ještě času dost :-). Já budu začínat až 1.11 :-). Ať se daří :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Začala příprava...

Handbrake!